Both Of Us
Sunday, December 9, 2012 • 11:19 PM • 0 comments









Hari kami dipenuhi dengan gelak ketawa. Kalau dia takda, memang sunyi seketika dunia aku. Kiteorang jogging same same dekat Hutan Bandar. Tapi habes kiteorang jelajah tempat tuh macam macam mainan kalau boleh nak main kan? Tapi yang pasti memang dia suke dengki aku kan. Dia tarik aku masok dalam tuh. Tapi tolong jugak tarik naik atas. Alelelele comelnyaaaaa perangai ;)))) Kalau dia takda............ Sumpahhhhhhh sunyi :'((((


• 11:09 PM • 0 comments


Wuhuuuuuuuuuu *joget joget* Hahahaha 28/11hari rabu kiteorang dengan wawa and bf dia pergi STARHILL. First time jejak kaki kat sini. So, aku jakun lah sikit. Best gilaaaa mandi dekat sini sebab....... Dah lah aku tak pandai berenang. Lepastuh dalamm nak mampos -.- Aku nih pendek xD Mase dekat tepi tepi boleh lah aku berlagak gilaa kan. Sampai ketengah, terjerit jerit sebab kaki tak sampai hahahaha Luckily, ade emin kan ^^ Dia suruh aku dukung kat belakag dia. Hihihihihi co cweet!!! :D Tapi kan, dia suke dengki aku tauuu :(( Nanti dia suruh kejar dia kalau sayang. Niat dihati mmg nak kejar. Gila tak sayang?! Tapi kaki aku tak sampai.... Hahahaha so dia dukung aku jugak. Alelelele mcm sanggup jeh dia nak lepaskan aku :p Lepastuh ade seorang kakak ke ape ntah, tak lame tuh aku tengok dia pun berdukung mcm tuh. Ceh ceh ceh jealous lettew :p Hahahahaha! Sampai hujan turun kiteorg mandi. Sampai takda org. Bahagianyaaaa hidup kami~

• 10:56 PM • 0 comments





Gambar nih mase kiteorang dekat Taman Merdeka. Wuhuuuuu cantikkk gilaaaa tempat dia ^^ Tapi sempat amek gambar sikit jeh sebab kiteorang pergi sekejap jeh. Eh takpa lah, lain kali nanti aku jajak emin pegi sini lagi. Masetuu ade pengantin tuh amek gambar. Alololo sumpahhhh jealousss Y.Y Bilaaa giliran kita pulak sayang? Wakawakawakawaka mudah mudahan. Aminnn :)))


• 10:50 PM • 0 comments

Assalamualaikum..... Rase lama sangat dah tak update blog nih. Nak tukar blog skin pun malehh semua nak kene edit balik nanti. Lalalalala semenjak dah habes sekolah nih malas dia berganda ganda pulakkk :p Yeay, saye bukan budak sekolah lagi k! Emin, awak dah takboleh nganjing saye panggil saye budak sekolah lagi tau welkkk :p Cewahhhh, gembira jeh aku nih~ Mestilaa...... Ade org jaga aku, ade org ambil berat pasal aku. Cayangg dia tangat tangat! Mmuuuaahhh :'** Tapikan, rase macam tak adil kan sebab mase dia nak SPM dulu aku takde pun dgn dia. Tapi time aku SPM, dia ade dengan aku and support aku. Bahagianya hidup~ Tapi saye nak mintak maaf jugak sebab mase tuh saye takda dengan awak. But, i know you can do more better than me kan syg? Awak pandai... Saye nih suam suam suku jeh bak kata ibu hahahah sadlife /.\ K sekarang emin dah sambung study sunyi akuuuuuuuuu sekarang nihhhh. Nasib baik! Dia study dekat dekat sini jeh kalau tak frust menonggeng jugak aku rindukan dia. Mula mula dia pergi pun, aku macam kucing mati anak jugak. Hahaha semua serba tak kene. Sekarang nih dah seminggu lebih emin dekat sane so aku dah boleh sesuaikan diei dah kat sini. Yeay, puteri boleh!!! Tapi takpe sebab sabtu ahad dia cuti nanti dia balik jumpa aku. Mase dia cutikan, dia suka bawak aku jejalan sane sini. Maklumlah aku nih duduk terperap jeh dekat rumah parents semua busy siapa nak bawak kan? Dia sorang jeh aku harapkan. Ehh, pejam celik pejam celik kan. 15hb nih anniversarry kiteorg tau! Almost 2years dah. Wuhuuu wuhuuuu *joget joget* Tapi.... Aku belum keje lagi cemane nak suprise kan dia eak? Hmmm /.\ K takpe..... Aku ada satu cadangan! Tapi takboleh bagitahu kat sini :p Rahsiaaaaaa.... Nak tahu tunggu 15.12.2012 hari sabtu. Harap harap dia suka. Kihkihkihkih!!!

Wednesday, October 24, 2012 • 9:34 PM • 0 comments

Pada subuh pagi. Hari rabu. Tengah nyenyak tidor. Tibe tibe, dikejutkan dengan entry whatsapp nih. Kalau dibace dalam keadaan yang masih pisat pisat. Macam.......... Ohh mimpi rupanya aku -.- Okay sambung tidor! Tapi, aku rase macam tak mimpi kot. Aku cuba bace lagi sekali sampai aku rase itu bukan mimpi aku. Seriously, tuh bukan mimpi aku! Bile diamati entry nih lame lame............. Eh sayang, hows sweet you? OMG~ Lalalala :p Dia tak tidor lagi mase tuh sebab fikirkan aku. Tapi aku syok jeh menbuta -.- Kejamnyaaa waa! Sayang, you the best that I ever had. Saye serious........... Saye sayang awak! Selamanya........ Banyak kali saye bace benda nih, sampai saye rase ngantok.

Untuk Mencintaimu
Sunday, October 21, 2012 • 5:15 AM • 0 comments

Assalamualaikum and Hi *lambai tangan* Eh? Asal introduction semua mesti nak same jeh semua. Muak lah kite tukar lah eh? Kite tukar, Assalamualaikum kepada pengetua, guru guru, dan rakan rakan sekalian. Eh? Macam ucapan dekat sekolah. Hahaha pun boyeh. So, duduk dan menaipnya saye disini untuk beritahu yang saye bosan sangat............ Semalam, hari paling bahagia untuk saye dengan emin. Hanya kami berdua mewarnai pelangi walaupun hujan lebat gile :') Ecewahhhhh! 
Tapi kan, harinih tak sama macam semalam. Semalam, kite menggila bersama. Kite ketawe bersama. Kite mendengki bersama. Kite jalan bersama. Kite pimpin tangan bersama. Kite tengok movie bersama. Semuanya bersama. Tapi, harinih saye sedihhhhhh. Saye bangun tidor sorang. Saye jalan sorang. Saye message sorang. Saye makan sorang. Saye ketawe sorang. Saye senyum sorang. Ternyata, saye merindui awak sangat........... Saye sedar yang kita bukan suami isteri yang nak 24jam bersama. Okay, i try to chill :')
Sayang, awak sweet sangat semalam. Terima kasih buatkan saye tersenyum macam dulu. Awak buat lawak. Awak drive kerete dengan buat bunyi bising seolah awak tengah racing dengan kerete sebelah. Awak suruh saye pakai seat belt tapi saye tak nak. Awak tarik tarik saye then letak bawah ketiak awak. Nasib baik ketiak awak wangi tau. Hehehe! Kalau saye ingat balik semua nih. Airmata saye automaticnya mengalir. Awak tahu, betape saye rindu dekat awak? Kite terpisah kerana silap dan salah saye. Semua kenangan kite dulu, sikit pun tak pernah terhapus dari ingatan saye. Awak selamanya dihati saye. 
Saye masih terfikir sampai sekarang. Kenape Allah beri kita ujian begitu berat sekali? Kenape saye jadi bodoh buat awak mcm tuh? Kenape saye dengan mudahnya lepaskan awak? Kenape awak kembali pada saye setelah berbulan dan mungkin hampir setahun? Tapi, saye tetap redha dengan semua tuh. Awak, saye kuat! Saye tak boleh mengubah Qada' dan Qadar Allah. Beribu lelaki yang saye kenal. Ianya jauh sekali tak seperti awak. Perasaan suka, sayang, cinta dan rindu saye pada awak tak pernah berubah walaupun sedikit pun. 
Saye minta maaf dekat awak atas ape ape yang saye post nih mungkin buat awak tak senang atau rimas. I', not a sweet talker anymore. I just expressing my feeling. Saye malu nak cakap depan awak. Awak, awak percaye eh ape saye cakap nih? Saye nak awak ada selamanya untuk saye. Awak, nanti kalau kite ada duit. Awak bawak saye pergi jalan jalan k. Saye nak jelajah dunia dengan awak. Orang yang saye sayang. Saye nak kite pusing seantero dunia dan saye nak bagitahu satu dunia yang saye cintakan awak! Huh, besar kan impian saye? Bak kata Elfira Loy "Biar mimpi sampai ke bintang, walaupun tak dapat sampai ke bintang sampai langit pun cukup." How's sweet me? Hehehe. K kejap amek tisu nak lap airmata tsk tsk :') 
Saye teringin nak kan hubungan kita kekal selamanya.......... Awak nak tahu? Ade abang sedare saye dia bercinta dengan isteri dia sejak form3 tak silap. And dia dah pun kahwin sekarang, anak dah satu. Kiteroang semua panggil anak dia "Aku" sebab dia suke bahasakan diri dia aku xD Okay saye tahu saye tengah berangan. Tapi, tak salahkan? Takpe sekurang kurangnya saye dapat merasai indahnya angan angan saye walaupun ianya tak tercapai. 
Awak, saye takkan menyerah dalam hidup saye untuk berhenti mencintai awak. Saye akan berjuang dalam hidup saye untuk memiliki awak seumur hidup saye setulus hati saye hanya untuk awak. Awak dah ajar saye jadi matang dalam banyak perkara. Awak suruh saye sembahyang semua. Awak, saye nak awak jadi imam saye suatu hari nanti. Awak ajar saye jadi penyabar. Yes, i am! Awak, jaga diri baik baik tau. Saye sayang awak selamanya................

Assalamualikum
Saturday, October 20, 2012 • 8:17 AM • 0 comments

Assalamualaikum and Hi *lambai tangan* Hehehehe. Errrr letih lah. Eh, penat lah. Eh? Ape ape jelah. Actually, baru balik dating dengan The Only One Baby That I Ever Had. Hihihi Fuhyoooo untung lag puterii dating tadi :D Eleh, bajet macam hari hari jeh waa dating kan? Emin amek aku dekat rumah tadi and dia bawak pegii tengok movie yang aku beriye riye nak tengok tuh "Aku Terima Nikahnya". Sweet sangat cerite tuh and ending dia happy sedih semua ade. Feeling habes dengan orang sebelah aku. Emin marah aku membebel jeh tengok movie. Ehehehe biaselah i nih kan banyak mulut :p Ending dia.................... Tenenene :p Nak tahu? Mane boyeh :p Nak tahu pegi lah tengok -.- 
Aku suke curi curi pandang muke dia. Muke dia yang handsome tuh sentiasa buat aku jatuh hati dekat dia. Dalam hati aku, cume Tuhan yang tahu macam mane. Tapi, aku sembunyikan.............. Aku tak nak dia tahu yang aku nangis. Aku nangis dalam hati....... Aku rindu dia :'( K dah takya nak gediks sangat eh put. Aku rindu nak cium ketiak dia yang bau alalalalala tuh :p Sssshhhh nih hobi aku sebenarnya hahaha!
Hmmmmmmmmm................ *tarik nafas panjang* Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh *lepas* Hahaha. Annoying :3 Emin, put harap ape saje ayat yang keluar daripada mulut emin tadi semua nya betol. Saye gembira sangat harinih. Susah untuk saye lepaskan awak sayang. I really love you and i mean it :)

Alhamdulillah :')
Wednesday, October 10, 2012 • 7:45 AM • 0 comments

Assalamualaikum and Hi *lambai tangan sikit* Hihihihihi. Eh? Hahahaha. Okay ekceli, hahaha amboi Kkk puteri sebenarnya dah lame dah nak update cerite nih. Tapi, makmumlah..... Puteri nih student form5 nak Espiyemmmmmmmmm *gaya johan sikit* itu yang asyik tak sempay jeh. Tapi, harini boleh free pulak kan. Dah ah gewam dengan student form lain boleh dapat cuti. Nih semua sebab budak form3 yang amek PMR tuh. Btw, good luck to adik bacen aku. Eh? Hahaha kjoke. Hmm hmm so, harini saye berdiri disini kerana takda kerusi nak duduk -.- Hohohohoho shoooo meleweh kan? :p Okay back to title :)

Ehemm ehemm testing testing 1 2 3 *bajet michrophone* Kekasih yang dulu hilang kini dah kembali pulang. Cewah, orang dilamun cinta memang ceni eh?  Setelah setelah setelah............. Hmm tak mampu puteri nak kira gune jari tangan, jari kaki pun dah tapi tak cukup ah. Pinjam kire gune jari korang boyeh? Hihihi. Kalau kiteorang masih bersama dulu. 15 Disember 2012 nih genap 2 tahun. Tapi, mungkin sebab puteri jugak awak pergi kan? Mungkin juga, tuhan pisahkan kite sementare untuk bagi kite peluang belajar dari kesilapan yang lalu. Memang pahit untuk ditelan. Tapi, puteri bahagia bila die ada disamping puteri. Kenangan tuh perit untuk dikenang dan terlalu indah untuk dibuang. Cekalkan hati, tenangkan diri.

Alhamdulillah............ Ingin jeh aku beritahu dekat semua orang. Yang kau dah pun kembali padaku. Dia yang aku suka. Dia yang aku sayang. Dia yang aku cinta. Dan dia juga yang aku rindu. Kembali hadir dalam hidup aku. Terluah dengan kata kata. Cuma airmata kegembiraan yang mampu aku keluarkan untuk tunjukkan rasa bahagianya aku bila kau ada dengan aku. Walaupun aku rasa sedikit janggal dengan kau. Tapi, sayang dan cinta aku dekat kau tak pernah sikit pun berubah seperti 15.12.2010. Lame kan? Hmm tak mengape, hati aku masih terjaga walaupun sedikit terluka. Aku harap, engkau akan jadi yang terakhir untuk aku. Ketahuilah, aku tak mampi khabarkan kepada kau tentang perasaan aku terhadap kau. Jika kau punyai perasaan yang sama, kau akan mengeri dan memahami semua tuh.

Aku berharap.............. Kau jadi yang terbaik. Kau Imamku, Ku Makmum mu sayang. Assalamuaaikum Cinta............... :') Muhammad Muhaimin Bin Marzuki ♥ 

Lots of Love,
Puteri :)





Welcome to my blog . I'm Puteri the Writter of this cutie blog. Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> bold italic underline strike

Diary About Link Stuff
Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: Puteri Rashidah
Daisypath Anniversary tickers